přejít na hlavní menu přejít na kontextové menu

Work and Holiday víza: Prožijte rok v Austrálii

Rádi byste vyrazili (nejen) za prací do Austrálie? Máte možnost. 1. března 2018 spustily Česká republika a Austrálie program Work and Holiday. Za prací, studiem a cestováním tak může každý rok legálně vyrazit 500 Čechů, kteří jako první splní podmínky, jež se s udělením tohoto víza pojí.

Work and Holiday vízum v kostce

Tento typ víza vám umožňuje odcestovat na 12 měsíců do Austrálie a naprosto legálně zkombinovat práci, studium a cestování. Work and Holiday víza jsou určená pro mladé lidi ve věku 18 až 30 let, kteří absolvovali studium, nebo jeho část na vysoké škole a mají potřebnou znalost angličtiny.

Náš tip:

Program byl spuštěný 1. března 2018 a vízum získá prvních 500 uchazečů, kteří doručí platnou žádost a všechny potřebné dokumenty. Příležitost se opakuje každý rok. 

Pozor: Nepleťte si Work and Holiday vízum s vízem Working Holiday. Jde o odlišný program. 

Pracovat, studovat, cestovat

Díky vízu Work and Holiday můžete zkombinovat práci (a příjemný výdělek) se studiem a cestováním po nejmenším z kontinentů. Vízum Work and Holiday také můžete prodloužit, a to jednou a o jeden rok. Podmínkou je ale minimálně 88 pracovních dní odpracovaných na některé z australských farem, a to v rámci prvního Work and Holiday víza.

Práce

Vízum vám umožňuje pracovat na plný úvazek až 6 měsíců u jednoho zaměstnavatele. A dalších až 6 měsíců u druhého.

Studium

Díky vízu Work and Holiday se můžete až 17 studijních týdnů věnovat studiu - v rámci jazykových nebo odborných kurzů.

Cestování

Vízum umožňuje v průběhu jeho trvání vycestovat i mimo Austrálii, a to počínaje dnem prvního vstupu na území Austrálie.

Podmínky pro udělení Work and Holiday víza 

Vízum získá prvních 500 Čechů, kteří splní poměrně tvrdé podmínky:

Základní kritéria:

  • Žadatel musí být ve věku 18 až 30 let.
  • O tento typ víza může žádat pouze občan České republiky.

Finance:

  • V rámci žádosti o vízum musíte doložit, že máte k dispozici minimálně 5000 AUD na první týdny a měsíce v Austrálii. Není potřeba dokládat hotovost a zaručit se za vás mohou rodiče, nebo jiní příbuzní.
  • Doložit také musíte dostatečnou hotovost na zpáteční letenku. Uvádí se 2000 AUD.

Jazyk a vzdělání:

  • Žadatel o vízum musí mít dokončené alespoň 2 roky vysokoškolského studia.
  • Součástí žádosti o vízum musí být doporučující dopis od vzdělávací instituce, u které žadatel absolvoval vysokoškolské studium.
  • Nezbytná je zkouška dokládající odpovídající znalost angličtiny. Vhodné jsou IELTS (minimální skóre 4,5), PTE, CAE nebo TOEFL (min 32). S platností certifikátu méně, než 12 měsíců.

Další nezbytné formality:

  • Nutné jsou dvě pasové fotografie, vyplněný formulář Form 1208 (Application for a Work and Holiday Visa), platný cestovní pas (platný minimálně 6 měsíců po návratu) , jeho kopie, kopie občanského průkazu a rodného listu.
  • O vízum můžete žádat jen mimo území Austrálie.
  • Pro schválení víza Australané vyžadují trestní bezúhonnost a splnění zdravotních a charakterových požadavků.
  • Je nezbytné sjednat zdravotní pojištění a mít o tomto patřičný doklad.
  • Uhradit také musíte poplatek za žádost. Ten činí 440 AUD a ambasáda vám ho strhne z vaší kreditní karty.
  • Žadatelé, kteří pracují, musí dodat úředně ověřené výplatní pásky a reference od zaměstnavatele.

Žádosti se standardně odesílají na adresu Velvyslanectví Australského společenství v Berlíně

 

Kontaktujte nás! Pomůžeme vám se sjednáním vízazajištěním pobytu, nebo vyhledáním práce.

 

© 1999 - 2018 STUDYLINE s.r.o., Uhelný trh 9, 110 00 Praha 1,
tel.: 224 233 428, e-mail:
info@studyline.cz, www.Australie-studium.cz